Vita Bernaise

Pentru fripturi:

Incalziti o tigaie si adaugati untul si uleiul. Asezonati carnea si prajiti-o pentru doua minute pe fiecare parte pentru o friptura in sange si 5-6 minute pentru una bine facuta. Scoateti fripturile din tigaie si lasati-le intr-o tava in cuptorul incalzit, ca sa se pastreze calde.

Pentru sos:

Puneti otetul si salota intr-o tigaie. Aduceti la fierbere, apoi inabusiti pana scade putin otetul. Lasati sa se raceasca pentru cateva minute.

Bateti galbenusurile cu putina sare si piper si otetul din tigaie, adaugand si o lingura de apa calda.

Puneti untul intr-un cana si topiti-l rapid la microunde. Turnati-l peste amestecul de galbenus si bateti rapid. Dati totul iar la microunde pentru cateva secunde, pana se ingroasa. (Puteti a pregatiti sosul si la Bain-Marie). Adaugati tarhonul tocat si amestecati.

Serviti fripturile cu sos, alaturi de cartofi si mazare.

Poza principala

rexfeatures_524473d_mica.jpg

1 cubulet de unt
1 lingura ulei
sare si piper negru proaspat macinat
4 fripturi de vita (muschi sau vrabioara)
Pentru sosul Bernaise:
4 linguri otet de vin alb
1 salota, curatata si taiata
2 galbenusuri de ou
100 g unt
2 linguri tarhon proaspat, tocat

Iata cum puteti transforma carnea de vita intr-un adevarat deliciu.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE