Uncategorized

Vită cu legume

1. Taie carnea fâşii subţiri şi pune-o în tigaia de teflon încinsă, fără ulei. Taie dovleceii bine spălaţi în cuburi şi 2-3 măsline bucăţele mici. 

2. Când carnea şi-a schimbat culoarea, adaugă dovleceii tăiaţi, roşiile şi măslinele tocate. Lasă la foc iute până când se înmoaie puţin dovleceii, apoi adaugă măslinele. 

3. Amestecă din nou, tot la foc iute, adaugă sos de soia după gust şi, dacă mai e nevoie, un praf de sare. Serveşte fierbinte, cu boia iute deasupra şi o frunzuliţă, două aromate, de care-ţi place: lămâiţă, busuioc, salvie etc.

 

Sugestie: cu carnea de vită mai poţi păţi accidente, în sensul că rămâne tare ca piatra. Prin urmare, mai bine încearcă fâşii de piept de pui sau curcan sau fâşii de pulpă de porc.

 

Tocanita de vitel cu dovleac

Poza principala

vita_cu_legume_mica.jpg

300 g vrăbioară de vită

2 dovlecei

400 g roşii cherry

200 g măsline kalamata

boia iute de ardei

sos de soia

sare

 

Tortilla

Un preparat gustos și ușor de pregătit, mai ales când nu ai prea mult timp la dispoziție de bucătărit.
Numar de portii
2-4
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE