Vita Wellington

Inabusa in unt ceapa tocata fin, adauga ficateii taiati marunt si fierbe-i pana se evapora lichidul. Stinge cu vin.

Adauga smantana, amesteca si lasa sa scada. Adauga patrunjelul, sarea si piperul.

Condimenteaza muschiul si rumeneste-l in ulei incins, la foc iute. Scurge-l bine si asaza-l in tava de copt, pe care ai dat-o cu unt si ai acoperit-o cu o foaie de aluat.

Acopera-l cu umplutura din ficat si, ca sa o sustii, cu restul aluatului.

Acopera cu aluat toate spatiile libere de pe suprafata fripturii si unge cu galbenus batut.

Taie felii restul de aluat, unge-le cu galbenus si asaza-le pe rulada. Coace 35 de minute, stinge focul si mai lasa friptura 10 minute in cuptor.

Revista FEMEIA.

Poza principala

vitel_wellington_400.jpg

1 kg muschi de vita
400 g foitaj
400 g ficatei de pui
2 cepe
2 linguri cu unt
200 ml vin rosu
2 linguri cu smantana
1 lingura cu patrunjel tocat
2 linguri cu ulei
2 galbenusuri
sare, piper

Cand ungi aluatul cu galbenus, ai grija sa nu atingi marginile taiate (altfel, risti sa nu mai creasca).
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE