Vrei sa-ti convingi copiii sa manance broccoli? Zambeste!

Text
eCuisine
Sursa
Reuters
Foto
Shutterstock
Daca vrei sa-ti convingi copiii sa manance broccoli incearca sa zambesti in timp ce mananci portia proprie de legume, arata un studiu citat de Reuters.
broccoli.jpg

Cercetatorii francezi au rugat 120 de adulti si copii sa se uite la mai multe fotografii ilustrand oameni mancand. In randul copiilor, efectul fotografiilor a fost mult mai complicat decat in randul adultilor.

In general, adultii dau atentie greutatii corporale. Adica, erau mai putin dispusi sa doreasca o anumita mancare cand fotografia ilustra un persoana obeza.

Copiii, insa, au avut o reactie mai complexa. Daca mancarea era una pe care o indrageau deja, precum ciocolata, o doreau, indiferent de greutatea persoanei din fotografie. Dar daca mancarea nu era pe placul lor, dorinta de a o manca scadea si mai mult daca vedeau o persoana obeza.

Mai mult, copiii sunt influentati de emotii. Persoanele din fotografii care zambeau ii determinau pe cei mici sa-si doreasca o mancare preferata si mai mult, indiferent daca cel din poza era obez sau slab. Prin contrast, persoanele din fotografii care se aratau dezgustate de mancare ii determinau pe copii sa respinga si ei mancarea.

In cazul unei mancari pe care copiii nu o placeau, daca vedeau o fotografie cu o persoana care avea o expresie placuta erau mai dispusi sa manance mancarea respectiva. Expresia placuta este mai eficienta cand persoana respectiva este slaba, nu obeza.

Cercetatorii concluzioneaza ca intre 5 si 8 ani, copiii au tendinta de a imita oamenii si emotiile din jurul lor.

Facebook Comments

cmanager

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

Cele mai recente postări

PUBLICITATE

PUBLICITATE