Waterzooi (tocanita de peste)

Speli bine pestii. indepartezi capetele, cozile si oasele si pui fileurile intr-o oala. Cureti ceapa si o tai in sferturi. Speli bine radacina de patrunjel.

In oala cu resturile de peste, pui ceapa si patrunjelul, foaia de dafin, bobitele de piper si ienibahar, torni vinul si completezi cu apa pana ce totul e acoperit.

Asezi oala pe foc, la flacara mica si lasi sa se patrunda cam 30 de minute. Pestele spalat il tai in bucati, picuri zeama de lamaie peste el si il sarezi.

Speli telina, prazul si morcovii si le tai in bucati mici. Dupa ce ai topit untul intr-o oala, pui legumele si le rumenesti. Peste legumele rumenite pui bucatile de peste.

Strecori fiertura din resturile de peste si condimente si 1/4 l din zeama o torni peste pestele taiat bucati. Lasi la fiert 15 minute.

Intre timp, bati galbenusurile cu smantana, mai lasi cateva minute sa clocoteasca  si adaugi 2 linguri din fiertura la amestecul de smantana si galbenusuri.

Iei fiertura de peste de pe foc si o torni peste acest amestec, omogenizand pe indelete totul. imbogatesti gustul cu nucsoara si sare.

Sosul rezultat il torni peste pestele cu legume gratinate.

Revista FEMEIA.

Poza principala

waterzooi_400.jpg

circa 1 kg de cod (sau orice fel de peste de apa dulce sau sarata)
1 ceapa mare
1 radacina de patrunjel
1 frunza de dafin
8 boabe de piper
6 boabe de ienibahar
1/4 l vin alb sec
zeama de la 2 lamai
250 g telina
1 fir de praz
2 morcovi
2 linguri cu unt
2 galbenusuri
1/8 l smantana
sare
nucsoara proaspat rasa

Aceasta tocanita belgiano-olandeza este atat delicioasa, cat si spornica.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE