Aperitive si salate Carne Sandvisuri si tarte Uncategorized

Wrap libanez cu carne de pui

Pui marinat în iaurt, lămâie și condimente, învelit în tortilla, ideal pentru un garden party.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 4 piepți de pui fără piele
  • 200 g iaurt grecesc
  • sucul și coaja de la 1 lămâie
  • 1 linguriță 5 condimente
  • 2 lingurițe ulei măsline
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 25 g nuci de pin, prăjite
  • 1 buchet mic pătrunjel, tocat
  • 2 roșii, tăiate cuburi
  • 1/2 castravete, tăiat cuburi
  • 4 tortilla mari
  • salată pentru a servi (opțional)

Modalitate de preparare:

  1. Puneți pieptul de pui pe o foaie de pergament de copt, acoperiți cu o altă foaie de pergament, apoi aplatizați cu un sucitor.
  2. Se amestecă jumătate din iaurt într-un castron mare cu jumătate din sucul de lamaie, coaja de lămâie, condimentele, ulei de măsline, usturoi și un vârf de cuțit de sare.
  3. Se amestecă bine, apoi se amestecă carnea de pui, asigurându-vă că este complet acoperit de acest amestec.
  4. Se acoperă și se lasă timp de 30 minute la marinat.
  5. Se încălzește o tigaie  la foc mare si se călește puiul timp de 5-6 minute pe fiecare parte.
  6. Se transferă pe un tocător și se feliază.
  7. Se întinde restul de iaurt peste tortilla și se presară cu nuci de pin, bucăți de pui, pătrunjel, roșii si castraveți.
  8. Stropiți cu restul de lămâie și rulați.
  9. Așezați rulourile în tigaie pentru încă 30 de secunde cât să se încălzească.
  10. Serviți ca atare sau cu salată.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE