Uncategorized

Zacuscă de ciuperci

1. Curăță și opărește ciupercile în apa în care ai turnat oțetul și lasă-le 2-3 minute. Scurge-le și lasă-le să se răcească, apoi toacă-le mărunt sau dă-le prin mașina de tocat. Pune-le din nou într-o sită să se scurgă.

2. Dă ardeii/gogoșarii prin mașina de tocat și toacă mărunt roșiile (sau dă-le pe răzătoare). Pune-le la fiert, într-o cratiță încăpătoare, până capătă consistența unui bulion.

3. Într-o altă cratiță încinge uleiul și rumenește ceapa până devine sticloasă. Adaugă sosul gros de ardei și roșii, ciupercile scurse, frunzele de dafin, boabele de piper, sare după gust și, dacă-ți place gustul picant, adaugă și 1-2 ardei iuți tocați mărunt.

4. Fierbe pe foc mic, acoeprit, amestecând mereu să nu se prindă de fundul vasului. Când a căpătat consistența dorită, toarnă zacusca în borcanele înfierbântate. Pune deasupra câte o linguriță cu ulei și capsează borcanul.

5. Învelește într-o pătură groasă toate borcanele și lasă-le să se răcească în tihnă, apoi depozitează-le la rece, în cămară sau beci.

 

Zacuscă de ardei cu miere

Poza principala

zacusca_mica.jpg

4 kg ciuperci

1,5 kg ceapă

2 kg ardei capia/gogoșari

5 kg roșii

0,5 l ulei de floarea-soarelui

3-4 foi de dafin

15 boabe de piper

200 ml oțet

sare

 

Tartă cu ciuperci şi zacuscă

Cu ingrediente simple, din cămara toamnei, și cu ceva îndemânare poți face o bunătate, zacusca de ciuperci.
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE