Zacuscă de vinete

1.Coace și curăţă ardeii și vinetele, apoi lasă-le la scurs. Curăţă ardeii și gogoșarii de pieliţă și seminţe.
 
2.Toacă ceapa și pune-o la fiert în ulei. Toacă ardeii fâșii și dă gogoșarii prin mașina de tocat.
 
3.Când ceapa a devenit sticloasă, pune ardeii copţi peste, apoi pasta de gogoșari. Lasă să fiarbă bine. Toacă vinetele și adaugă-le și pe ele peste ceapă și ardei. Potrivește salata de vinete cu sare, adaugă si un suc de roșii, dafinul și piperul (10-15 boabe).
 
4.Amestecă des, să nu se prindă. Lasă să fiarbă până începe uleiul să iasă la suprafaţă. Lasa zacusca de vinete să se răcorească și pune-o în borcane cu filet. Fierbe-le la bain-marie pentru sterilizare.

Zacusca de ardei cu miere

Poza principala

zacusca_de_vinete_mica.jpg

10 vinete
30 gogoşari
10 ardei graşi
1 kg ceapă
1 l ulei
1 l suc de roşii
3 foi de dafin
sare
piper

Pentru zilele reci de toamna si iarna, zacusca de vinete este un preparat numai bun de potolit foamea.
Numar de portii
10
Facebook Comments

iulian.cazacu

Comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE