- Preîncălziți cuptorul la 150 de grade.
- Frecați căpățânile de usturoi în mână pentru a îndepărta pelicula exterioară.
- Tăiați codițele și așezați căpățânile într-un vas termorezistent cum ar fi o formă de chec.
- Turnați peste căpățânile de usturoi, 150 ml din supa de pui, apoi ungeți cu o pensulă fiecare bucată cu ulei de măsline.
- Presărați pe deasupra cimbru, sare și piper.
- Puneți vasul în cuptor și coaceți pentru 60 de minute, stropind din când în când usturoiul cu zeama din vas.
- Adăugați restul cantității de supă și acoperiți cu foile de aluminiu.
- Lăsați la copt încă o oră, stropind din când în când cu supă și mențineți până când usturoiul devine moale.
- Serviți usturoiul în diferite garnituri pe bază de legume sau fripturi.
Credit Foto: Fotolia/ kenwnj
Poza principala
- 4 căpățâni usturoi
- 250 ml supă de pui
- 1 lingură ulei măsline
- 1 crenguță cimbru
- sare
- piper măcinat
Pentru cei ce doresc ca garniturile din legume să fie mai aromate, adăugarea usturoiului copt este o alegere excelentă.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu