Mâncăruri

Usturoi copt in coaja

  1. Preîncălziți cuptorul la 150 de grade. 
  2. Frecați căpățânile de usturoi în mână pentru a îndepărta pelicula exterioară.
  3. Tăiați codițele și așezați căpățânile într-un vas termorezistent cum ar fi o formă de chec.
  4. Turnați peste căpățânile de usturoi, 150 ml din supa de pui, apoi ungeți  cu o pensulă fiecare bucată cu ulei de măsline.
  5. Presărați pe deasupra cimbru, sare și piper.
  6. Puneți vasul în cuptor și coaceți pentru 60 de minute, stropind din când în când usturoiul cu zeama din vas.
  7. Adăugați restul cantității de supă și acoperiți cu foile de aluminiu.
  8. Lăsați la copt încă o oră, stropind din când în când cu supă și mențineți până când usturoiul devine moale.
  9. Serviți usturoiul în diferite garnituri pe bază de legume sau fripturi. 

  Credit Foto: Fotolia/ kenwnj

Poza principala

usturoi_copt_in_coaja.jpg

  • 4 căpățâni usturoi
  • 250 ml supă de pui 
  • 1 lingură ulei măsline
  • 1 crenguță cimbru
  • sare
  • piper măcinat
Pentru cei ce doresc ca garniturile din legume să fie mai aromate, adăugarea usturoiului copt este o alegere excelentă.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE