Home » Blog » Usturoiul, nelipsit de Sfântul Andrei. De ce să-l consumi mai des
Blog

Usturoiul, nelipsit de Sfântul Andrei. De ce să-l consumi mai des

usturoi
Din cele mai vechi timpuri, usturoiul a fost folosit ca aliment și tratament. Egiptenii îl foloseau la masă, dar și ca medicament împotriva a 22 de boli!
Pe la noi, usturoiul reprezintă o componentă esențială a Sărbătorii de Sfântul Andrei. iată ce trebuie să știi despre acesta.

Antioxidant foarte puternic, usturoiul conține mangan, zinc, seleniu, germaniu, vitaminele A și C. Astenia, afecțiunile pulmonare, astmul sunt ameliorate cu ajutorul usturoiului.

Bolile inflamatorii (artrită, bronșită, apendicită etc) și bolile degenerative (scleroză în plăci, fibromialgia etc) pot fi încetinite sau chiar stopate printr-un consum constant de usturoi.

Cardiacii vor fi mai în siguranță dacă vor mânca usturoi cu regularitate. Acesta reglează tensiunea, îndepartand riscul de infarct.

Durerile de urechi pot fi combătute prin introducerea în ureche a unei jumătăți de cățel de usturoi mărunțit, înfasurat într-un tifon, în care de asemenea se picură puțin ulei.

Echilibrează nivelul de zahăr din sânge, fiind recomandat cu căldură diabeticilor.

Încearcă: Cartofi la cuptor cu rozmarin, lămâie și usturoi (rețetă Jamie Oliver)

Guta, cauzată de un metabolism deficitar, se poate trata cu… usturoi. Acesta, diuretic natural, ajută la eliminarea surplusului de uree din sânge, la reglarea metabolismului etc.

Insomnia poate fi vindecată consumând seara, înainte de culcare, o cantitate mai mare de usturoi. Infuzia de usturoi curată plăgile, arsurile și rănile ușoare.

Monedă de schimb. Atât era de bun usturoiul, încat egiptenii și alte popoare antice îl foloseau că monedă de schimb.

Proliferarea bacteriilor în stomac poate fi oprită de compușii sulfurati din usturoi, producerea elementelor cancerigene (nitrosamine) fiind serios încetinita, astfel fiind înlaturat și riscul cancerului la stomac.

Reduce stocarea grăsimilor în organism și favorizează eliminarea lor, precum și a deșeurilor. Se depune astfel mai puțină grăsime în sânge și în țesuturi.

Încearcă: Vinete cu usturoi și dressing de verdețuri

Stimulent al sistemului imunitar, crește puterea globulelor albe, datorită conținutului bogat de seleniu și germaniu. Aceste elemente sunt bogate în compuși antioxidanți sulfurati netoxici și biodisponibili.

Viermii intestinali pot fi anihilați astfel: macerezi în apă sau lapte fiert 3 căței de usturoi zdrobiți, timp de 6-8 ore. Bei apoi acest amestec, în fiecare dimineață, câte o cană, timp de 3 săptămâni.

 

 

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.