Home » Deserturi & băuturi » Vafe din făină integrală cu brânză roquefort
Deserturi & băuturi

Vafe din făină integrală cu brânză roquefort

Mic dejun diferit cu vafe din făină integrală și servite cu roquefort.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 100 g unt moale
  • 3 ouă
  • 150 g făină de grâu integrală
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 100 ml lapte bătut
  • sare
  • piper
  • 2 picături sos tabasco
  • 250 g brânză Roquefort
  • 2 lingurițe creme fraîche
  • 4 lingurițe mix de ierburi aromatice tocate
  • grăsime pentru aparat

Modalitate de preparare:

  1. Bateți untul cu ouăle până obțineți o compoziție spumoasă.
  2. Amestecați făina cu praful de copt și încorporați cu grijă laptele bătut.
  3. Asezonați aluatul cu sare, piper și tabasco.
  4. Încingeți aparatul de făcut vafe, ungeți-l cu grăsime și coaceți din aluat vafe rumene.
  5. După ce sunt gata, păstrați-le la cald.
  6. Zdrobiți brânza cu o furculiță, păstrați deoparte câteva bucățele pentru ornat și amestecați cu creme fraîche până obțineți o compoziție omogenă.
  7. Încorporați ierburile cu grijă și asezonați totul cu sare și piper.
  8. Așezați vafele pe farfurie împreună cu crema de Roquefort, decorați cu bucățele de Roquefort după care serviți.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.