Mic dejun diferit cu vafe din făină integrală și servite cu roquefort.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 100 g unt moale
- 3 ouă
- 150 g făină de grâu integrală
- 1/2 linguriță praf de copt
- 100 ml lapte bătut
- sare
- piper
- 2 picături sos tabasco
- 250 g brânză Roquefort
- 2 lingurițe creme fraîche
- 4 lingurițe mix de ierburi aromatice tocate
- grăsime pentru aparat
Modalitate de preparare:
- Bateți untul cu ouăle până obțineți o compoziție spumoasă.
- Amestecați făina cu praful de copt și încorporați cu grijă laptele bătut.
- Asezonați aluatul cu sare, piper și tabasco.
- Încingeți aparatul de făcut vafe, ungeți-l cu grăsime și coaceți din aluat vafe rumene.
- După ce sunt gata, păstrați-le la cald.
- Zdrobiți brânza cu o furculiță, păstrați deoparte câteva bucățele pentru ornat și amestecați cu creme fraîche până obțineți o compoziție omogenă.
- Încorporați ierburile cu grijă și asezonați totul cu sare și piper.
- Așezați vafele pe farfurie împreună cu crema de Roquefort, decorați cu bucățele de Roquefort după care serviți.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu