Vafele sunt iubite de oameni din întreaga lume! Fie că le preferi la micul dejun sau ca gustare între mese, sunt delicioase și simplu de preparat chiar și de către începători. Rețete clasice folosesc ouă și lapte de vacă, însă există și versiuni vegane, precum aceasta.
Iată cum se prepară cele mai bune vafe vegane cu lapte de cocos.
Ingrediente (10 vafe)
- 350 gr făină
- 90 gr zahăr
- 150 ml lapte de cocos
- 200 ml lapte vegetal după preferință (pentru această rețetă am folosit lapte de ovăz neîndulcit)
- 1 plic de praf de copt
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Dacă laptele de cocos este solidificat, pune-l într-o cratiță la foc mic. Lasă-l pe foc doar până devine lichid, nu e nevoie să se încălzească.
Într-un castron încăpător, amestecă cu o lingură de lemn laptele de cocos, zahărul și esența de vanilie.
Toarnă praful de copt și praful de sare peste făină, apoi combină cu amestecul de lapte de cocos și zahăr. Toarnă făina treptat, în timp ce amesteci.
Adaugă apoi și laptele vegetal. Amestecă ușor până când compoziția devine cât de cât netedă.
Sfat: Nu te îngrijora dacă mai rămân câteva cocoloașe, nu se vor simți! E mai bine să nu iasă coca „perfectă” decât să o amesteci prea mult – dacă se întâmplă acest lucru, riști ca vafele să iasă prea tari.
Unge aparatul de făcut vafe cu puțin ulei, pentru ca vafele să nu se lipească.
Toarnă coca în aparat cu ajutorul unui polonic. Atenție să nu torni prea mult, va curge pe afară!
Vafele vor fi gata în câteva minute – timpul exact depinde de aparatul pe care îl folosești, dar și de cât de crocante vrei să iasă. După 2-3 minute, deschide aparatul și „trage cu ochiul” pentru a hotărî dacă mai trebuie să le lași.
Poți servi vafele cu sirop de arțar, sos de ciocolată, fructe proaspete sau orice sortiment de înghețată la care te poți gândi. Însă le poți consuma și simple, deoarece sunt foarte gustoase!
Poftă bună!
Încearcă și: Vafe din făină integrală cu brânză roquefort
Încearcă și: Rețetă de clătite vegane din cartofi
Sursă foto: arhivă personală Alina Neamțu
Adaugă comentariu