Val-au-vent cu ciuperci și pui

1.Decupează cercuri din aluat și pe jumătate dintre ele decupează-le în mijloc (cu o formă mai micuță). Unge cu ou bătut marginile cercurilor pline și așază deasupra cercurile decupate. Dă la cuptorul încins pentru 12-15 minute sau până devin aurii. Lasă-le să se răcească.

2.Încinge o lingură cu unt într-o tigaie și călește împreună ciupercile tăiate mărunt și pieptul mărunțit. Adaugă usturoiul tocat, pune sare și piper și lasă până se pătrund ciupercile.

3.Între tmp, pregătește sosul bechamel: topește 50 g de unt și adaugă făina. Amestecă să nu se ardă și toarnă încet supa (sau lapte) fierbinte. Lasă să fiarbă puțin până sosul capătă o consistență mai groasă.

4.Toarnă sosul bechamel peste amestecul de ciuperci și pui și potrivește gustul de sare și piper. Umple cu această compoziție pateurile val au vent și servește imediat.

 

Vol-au-vent

Poza principala

val_au_vent_mica.jpg

800 g aluat foitaj

1 cutie cu ciuperci

1 piept de pui fiert (sau resturi de friptură)

¼ pachet cu unt + 1 lingură

1 cățel de usturoi

1 lingură cu faină

250 ml supă limpede de legume/pui sau lapte

1 ou

sare

piper

 

Pateuri cu ciuperci

Ușoare ca un fulg, coșulețele val-au-vent sunt un antreu deosebit și pofticios.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE