1.Decupează cercuri din aluat și pe jumătate dintre ele decupează-le în mijloc (cu o formă mai micuță). Unge cu ou bătut marginile cercurilor pline și așază deasupra cercurile decupate. Dă la cuptorul încins pentru 12-15 minute sau până devin aurii. Lasă-le să se răcească.
2.Încinge o lingură cu unt într-o tigaie și călește împreună ciupercile tăiate mărunt și pieptul mărunțit. Adaugă usturoiul tocat, pune sare și piper și lasă până se pătrund ciupercile.
3.Între tmp, pregătește sosul bechamel: topește 50 g de unt și adaugă făina. Amestecă să nu se ardă și toarnă încet supa (sau lapte) fierbinte. Lasă să fiarbă puțin până sosul capătă o consistență mai groasă.
4.Toarnă sosul bechamel peste amestecul de ciuperci și pui și potrivește gustul de sare și piper. Umple cu această compoziție pateurile val au vent și servește imediat.
800 g aluat foitaj
1 cutie cu ciuperci
1 piept de pui fiert (sau resturi de friptură)
¼ pachet cu unt + 1 lingură
1 cățel de usturoi
1 lingură cu faină
250 ml supă limpede de legume/pui sau lapte
1 ou
sare
piper
Adaugă comentariu