Deserturi & băuturi

Vant spaniol

Text
Vant spaniol
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
vant_spaniol__mg_1183.jpg

Ingrediente – blat I

5 linguri zahăr
5 linguri făină
1/2 linguriță praf de copt
2 linguri cacao
2 linguri apă

Ingrediente – blat II (bezea)

8 albușuri
400 g zahăr pudră
1 lingură oțet

Ingrediente – cremă

8 gălbenușuri
8 linguri zahăr
1 budincă vanilie
2 linguri făină
500 ml lapte
200 g unt
2 linguri cacao

Ingrediente – glazură

1/2 kg frișcă vegetală
50 g ciocolată menaj

Mod de preparare – blat I

Bați 5 albușuri cu 5 linguri de zahăr, puțină sare și cu 2 linguri de apă. Adaugi 5 gălbenușuri, 5 linguri făină, 2 linguri cacao și 1/2 linguriță praf de copt. Amesteci ușor până se încorporează toate ingredientele. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt și torni compoziția.

Mod de preparare – blat II

Bați cele 8 albușuri cu 400 g zahăr pudră și cu 1 lingură de oțet. După ce ai bătut bine, torni compoziția în aceeași tavă în care ai copt și primul blat, tapetată cu hârtie de copt.

Mod de preparare – cremă

Freci gălbenușurile cu 8 linguri de zahăr, 1 plic de budincă de vanilie, 2 linguri de făină și cu 1/2 l lapte. Pui totul să fiarbă pe baie de aburi până se îngroașă. Lași să se răcească, apoi adaugi untul frecat spumă. Împarți crema în 2 părți, iar într-o parte adaugi 2 linguri de cacao.

Asamblare

Blat I, cremă vanilie, blat bezea, cremă cacao și frișcă vegetală. Peste frișcă razi ciocolată de menaj.

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE