1. Pune ciolanul la fiert în apă cu sare și cepele întregi. Adună spuma de câte ori este nevoie. Lasă să fi arbă până când carnea se desprinde de pe os.
2. Separat, taie varza fideluţă și freac-o bine cu sare. Pune-o apoi să se călească într-o cratiţă cu untură topită sau ulei.
3. Stropește cu puţină apă și adaugă morcovul tocat mărunt, foile de dafin și câteva boabe de piper.
4. Când varza este aproape fiartă, așaz-o într-un vas termorezistent. Deasupra pune bucăţile de carne, cartofii tăiaţi felii și fierţi separat și cârnaţii rumeniti.
5. Lasă la cuptor varza cu ciolan afumat până ce aromele se împrietenesc. Din când în când stropește cu zeama în care a fiert ciolanul.
Poza principala
Galerie foto
De ziua noastra ni s-a facut pofta de varza cu ciolan. Poftiti la masa!
Numar de portii
4
Calorii
315
Facebook Comments
Adaugă comentariu