1. Îndepărtează foile deteriorate ale verzei, după care tai-o în patru și opărește-o, timp de 5 minute, în apă clocotită împreună cu foile de dafin și 3-4 boabe de piper.
2. Separat, taie baconul în cubulețe și rumenește-l în 25 g de unt topit. Adaugă varza scursă și tocată mărunt. Potrivește gustul de sare și mai lasă câteva minute pe foc.
3. După ce s-a răcorit varza, încorporează bânza zdrobită, puțin cimbru, nucșoară și oul bătut cu smântâna. Compoziția astfel obținută răstoarn-o într-un vas termorezistent uns cu restul de unt și tapetat cu pesmet.
4. Presară și deasupra puțin pesmet și lasă varza gratinata la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-45 de minute.
Credit foto: Photoland/Profimedia
1 varză
300 g bacon
100 g brânză telemea
1 ou
200 g smântână pentru gătit
50 g unt
3-4 linguri cu pesmet
2 foi de dafin
1 vârf de cuțit de nucșoară rasă
cimbru
sare
boabe de piper
Adaugă comentariu