Varză gratinată

1. Îndepărtează foile deteriorate ale verzei, după care tai-o în patru și opărește-o, timp de 5 minute, în apă clocotită împreună cu foile de dafin și 3-4 boabe de piper.

2. Separat, taie baconul în cubulețe și rumenește-l în 25 g de unt topit. Adaugă varza scursă și tocată mărunt. Potrivește gustul de sare și mai lasă câteva minute pe foc.

3. După ce s-a răcorit varza, încorporează bânza zdrobită, puțin cimbru, nucșoară și oul bătut cu smântâna. Compoziția astfel obținută răstoarn-o într-un vas termorezistent uns cu restul de unt și tapetat cu pesmet.

4. Presară și deasupra puțin pesmet și lasă varza gratinata la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-45 de minute.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Vinete mediteraneene

Poza principala

varza_gratinata_mica.jpg

1 varză

300 g bacon

100 g brânză telemea

1 ou 

200 g smântână pentru gătit

50 g unt

3-4 linguri cu pesmet

2 foi de dafin

1 vârf de cuțit de nucșoară rasă

cimbru

sare

boabe de piper

 

Clătite de cartofi cu varză

O combinație inedită de gusturi și arome.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE