1. Puneti varza rosie si ceapa intr-un castron si presarati sare. Amestecati bine. Acoperiti castronul si lasati legumele peste noapte.
2. Turnati otetul intr-o cratita, adaugati condimentele si fierbeti. Luati cratita de pe foc si amestecati impreuna cu zaharul tos. Lasati mixtura sa se raceasca.
3. Spalati varza si ceapa intr-o strecuratoare sub apa rece pentru a indeparta sarea. Scurgeti bine si tamponati cu un servet de bucatarie.
4. Puneti legumele in borcane reci, sterilizate, presandu-le bine. Turnati otetul deasupra, asigurandu-va ca fiecare borcan are si ceva din condimente si ca legumele sunt acoperite complet cu otet.
5. Sigilati borcanele cu varza rosie si pastrati-le la rece, intr-un loc intunecat, pentru 2 saptamani, cel putin, inainte de a le servi. Pastrati borcanele cu varza rosie murata in frigider, odata desigilate.
1kg varza rosie, taiata fin
2 cepe rosii, curatate si taiate
4 linguri de sare
2x 568ml otet distilat de malt
1 bat de scortisoara pisat usor
1 lingura de cuisoare pisate usor
1 lingura seminte de coriandru
6 linguri de zahar tos
borcane sterilizate cu capace ermetice
Comentariu