Home » Blog » Varza, un aliment-minune
Blog

Varza, un aliment-minune

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
© dream79 – Fotolia.com
Esti pregatit sa afli de ce varza este o leguma-minune?
fotolia_56816283_subscription_xxl.jpg_c_dream79_-_fotolia.com_.jpg

Varza este o plantă care nu este apreciată la adevărata ei valoare. Și totuși, atunci când tusea unei gripe te supără, ai încercat să îți pui pe piept o compresă din foi de varză și sare de mare încinsă? Ești curios să afli de ce varza este un super-aliment?

 

Beneficiile consumului de varză

Dacă vrei o piele care să strălucească în mod natural și un sistem imunitar care este suficient de puternic pentru a se lupta cu bolile comune, nu exclude această legumă din dieta ta. În trecut, oamenii spuneau că varza conține puterea lunii deoarece creștea sub influența luminii acestui astru. În prezent, știința nutrițională modernă înțelege că puterea aceasta vine de fapt de la conținutul bogat de sulf și vitamina C din varză. Oricum ar fi, ne place să considerăm că varza este un super-aliment care trebuie adăugat în dieta ta săptămânală.

 

Varza te ajută foarte mult în curele de slăbire, dar probabil ai auzit deja de faimoasele diete pe bază de mâncăruri făcute din varză. O cană de varză gătită are circa 33 de calorii, dar este foarte bogată în fibrele nutriționale de care organismul are nevoie.

Tartă cu varză și chimen

Există mai multe soiuri de varză; unele se cultivă primăvara devreme si se recoltează la inceputul lunii iulie (prima serie, urmând ca planta sa mai produca si alte serii de recolte), iar alte soiuri, „varza de toamna”, se cultivă la finalul lunii iunie și se recolteaza toamna devreme, în septembrie.

 

Este o legumă bogată în vitamina K, ceea ce te ajută la o mai bună funcționare a creierului și îți oferă putere de concentrare sporită. Acești nutrienți previn distrugerea nervilor și te ajută să combați boli precum Alzheimer. Varza roșie  are conținutul cel mai bogat în nutrienții menționați mai devreme. Prin conținutul bogat de sulf, varza este o legumă care se folosește în tratamentul tenului gras și plin de acnee. Când consumi varză, organsmul tău primește un plus de keratină. Substanța care se regăsește în firele de păr și unghii, întărindu-le pe amândouă.

Varză cu ciolan afumat

Tot varza te ajută și la detoxifierea și purificarea organismului. Sulful și vitamina C din această legumă sunt capabile să înlăture toxinele din corpul tău, printre care radicalii liberi și acidul uric. Ele sunt principalii responsabili pentru artrită, bolile de piele, reumatism și gută. Varza are compuși care previn apariția cancerului (cum ar fi mironatul de potasiu sau lupeolul) și stimulează activitatea enzimelor, inhibând simultant creșterea tumorilor cancerigene. Ea mai previne creșterea presiunii sangvine deoarece este bogată în potasiu. Mai trebuie să menționăm faptul că pigmenții naturali care oferă culoarea verzei roșii pot scădea nivelul zahărului din corp și măresc producția naturală de insulină.

 

Bonus: Dacă faci o compresă din foi de varză, poți scăpa mai rapid de durerile de cap. Trebuie să pisezi câteva foi de varză, să le pui într-o cărpă și să le aplici pe frunte. De asemenea, sucul natural de varză te salvează de migrenele și mai puternice. Și dacă ți-am spune că varza te ajută să scapi și de mahmureală?

 

Salată cu varză, ţelină şi morcovi

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.