Home » Blog » Vasele emailate – noul trend de servire în stil urban în restaurante
Blog

Vasele emailate – noul trend de servire în stil urban în restaurante

vase emailate

Vasele emailate sunt create pentru toți cei care apreciază calitatea înaltă și le pasă de sănătatea lor şi a celor dragi. Produsele sunt realizate din oțel, care asigură o bună conductibilitate termică în timpul gătitului. Materialul este durabil și practic. Acoperirea emailată este creată astfel încât să îşi recapete proprietățile de protecție.

În prezent exista multe tipuri de vase emailate pentru gătit. Castroanele si vasele emailate oferite de magazine precum RoseHome sunt recomandate pentru încălzirea mâncării sau chiar pentru a mânca din ele. Avantajele vaselor emailate sunt următoarele:

Securitate. Stratul de email protejează în mod fiabil alimentele de contactul cu metalul şi nu permite pătrunderea ionilor de metal în produs.

Comoditate. Castroanele emailate sunt ideale nu numai pentru gătit, ci și pentru depozitarea pe termen lung a preparatelor.

Funcţionalitate. Produsele nu au nevoie de îngrijire specială, sunt ușor de curățat și potrivite pentru diverse tipuri de maşini de gătit.

Frumusețe. Atât tipurile de vase emailate, cât şi castroanele emailate de la RoseHome  au un smalt neted, decor divers și luminos. Astfel de produse sunt uimitor de frumoase, iar castronelele emailate atrag mai ales copiii.

Preț rezonabil. Vasele emailate de înaltă calitate sunt disponibile tuturor clienților deoarece au un preţ foarte accesibil.

Tipuri de vase emailate

Orice hotel sau locatie HoReCa respectabila contine in cadrul gamei de vesela de restaurant si mai multe tipuri de vase emailate, printre acestea putând aminti: ceainice smăltuite, oale emailate, galeţi emailate, castronele emailate, cani emailate, ibrice etc. Tipurile de produse sunt folosite în scopul propus – gătirea la o sursă de căldură, depozitarea alimentelor și pentru servirea mesei. Înainte de prima utilizare, ar trebui să speli produsul cu apă caldă și detergent lichid și apoi să clăteşti bine cu apă caldă. 

Ar trebui să reții că, diametrul sursei de căldură trebuie să fie egal sau mai mic decât diametrul fundului vaselor emailate. Nu ar fi indicat că mânerele produsului să intre în contact cu sursă de căldură, deoarece se înfierbântă foarte tare. Exista o varietate de forme și volume ale carcasei, o abundență de nuanțe de culori a smalțului, elemente decorative moderne, borduri din oțel inoxidabil și decorări originale, care oferă seturilor de vase, ceainice, castroane, diverse tipuri de vase, găleți, vase cu un aspect festiv care pot decora o bucătăria în stil rustic şi multe altele. Împachetate într-o cutie elegantă, castroanele emailate sunt perfecte pentru a fi făcute cadou cu ocazia oricărui eveniment de familie.

Avantajele vaselor emailate 

Castroanele si vasele emailate se disting printr-o mare varietate de forme și culori. Un mare avantaj al castronelelor emailate este prietenia lor cu mediul și capacitatea de a putea încălzi mâncarea în ele. Castronelele sunt indicate a fi folosite pentru a hrăni bebeluşii, mai ales ca aceştia au obiceiul de multe ori de a răsturna vasele cu mâncare.

Astfel de boluri emailate pot fi găsite atât rotunde cât și pătrate, cu imprimeuri florale, imprimeuri ale eroilor de desene animate, modele abstracte etc. precum şi simple şi în toate culorile. Probabil, fiecare gospodină modernă are în arsenalul ei un set de vase emailate.

Vasele emailate sunt convenabil de utilizat, sunt durabile, fără pretenții și au un aspect excelent. Desigur, există câteva nuanțe care ar trebui amintite şi anume, în timpul utilizării ar trebui să fie manipulate mai atent, pentru ca smaltul să nu sară de pe ele. În general, astfel de vase sunt o opțiune excelentă pentru utilizarea de zi cu zi.

Baza materialului este fonta sau metalul de înaltă rezistență, care este acoperit cu un smalț vitros deasupra şi care elimină contactul cu alimentele. De asemenea, vasele emailate nu se tem de coroziune şi pot fi găsite într-o varietate de dimensiuni. Se menţin bine mult timp, iar prețul este  rezonabil. Atât castroanele cât şi toate vasele emailate, în general, nu sunt toxice, nu îşi schimbă compoziția chimică și nu schimba gustul mâncării și, prin urmare, nu dăunează sănătății.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: rosehome.ro

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.