Vegetarian & vegan

Chiftele de cartofi de post

Chiftele de cartofi de post

Pentru o cină sățioasă, dar și gustoasă, pregătește rețeta de chiftele de cartofi de post.

  • 1 kg cartofi albi
  • 1 ceapă potrivită
  • 1 legătură de leurdă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 70 g margarină la temperatura camerei
  • pesmet
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Fierbe cartofii în coajă în apă cu sare. Când scobitoarea intră lejer în ei, scurge cartofii, lasă-i să se răcorească puțin și curăță-i de coajă. Pasează-i ca pentru piure.
  2. Toacă ceapa, leurda și pătrunjelul. Pune-le peste piureul de cartofi, adaugă margarina, pesmet (vreo 100 – 150 g), sare și piper după gust.
  3. Ia cu lingura din compoziția de chiftele de cartofi de post și aplatizeaz-o între palmele umede. Prăjește-le în ulei încins.
  4. Servește celor dragi chiftele de cartofi de post alături de o salată de sezon.

Sugestie: Dacă-ți place gustul picant, adaugă în compoziția de chiftele de cartofi de post un ardei iute tocat mărunt.

Sursă foto: Fotolia

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE