1.Pune o jumătate de linguriță cu sare în apă și toarnă peste quinoa. Pune pe foc mic și lasă 15-20 de minute, dă deoparte și amestecă, apoi lasă să se răcească.
2.Coace ardeii grași pe o plită, presară-i cu sare și curăță-i de pielițe. Toacă ardeii mărunt și presară puțin ulei deasupra.
3.Pentru crema de avocado, amestecă într-un mixer toate ingredientele.
4.Montează aperitivul: pune la baza paharului un strat de cremă de avocado, o lingură cu quinoa, ardei. Alternează straturile după preferință și servește imediat.
ȘTIAI? Verrine este un aperitiv sau un desert așezat în straturi, care se servește în pahare transparente pentru a putea fi admirat.
170 g quinoa
375 ml apă clocotită
sare
pentru stratul de ardei
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
ulei
sare
piper
pentru crema de avocado
½ avocado
zeama de la o ½ lămâie
1 linguriță cu pătrunjel tocat fin
1 fir de ceapă verde tocat mărunt
60 g iaurt
Adaugă comentariu