1. Spală fructele și taie-le felii. Pune pe foc vinul cu zahărul.
2. Încinge o tigaie pe foc mic și încălzește condimentele, cât să înceapă să degaje miros. Pune-le în vin și mai lasă pe foc 5-7 minute (nu trebuie să fiarbă).
3. Adaugă fructele, acoperă vasul și mai lasă pe foc alte 5 minute, cât să dea împreună un clocot.
4. Strecoară în căni și servește imediat. Fructele se pot servi, sunt delicioase la gust, dar conțin foarte mult alcool.
Sugestie. Pentru a forma gulerul de zahăr, umezește marginile cănilor cu apă sau zeamă de lămâie (dacă preferi combinații de gusturi) și presează-le într-un castronel cu zahăr, cât să se lipească bine cristalele de zahăr de sticlă.
Sănătate într-un pahar: beneficiile vinului rosu
750 ml vin (roșu sau alb)
2 linguri cu zahăr brun
3 mere ionatane
1 portocală
7-8 cuișoare
7-8 boabe de piper negru
1 baton de scorțișoară
1 steluță de anason
zahăr alb
Adaugă comentariu