1. Amesteca semintele de chimion, chilli, boabele de piper, nucsoara, scortisoara si semintele de mustar pana fomeaza un praf fin. Pentru asta poti folosi o rasnita de cafea.
2. Adauga otetul si zaharul. Prajeste ceapa in putin ulei de masline pana devine aurie si piseaz-o in robotul de bucatarie sau cu mixerul. Amesteca mixtura de condimente cu piureul de ceapa. Pune in procesor usturoiul si ghimbirul pana formeaza o pasta.
3. Incalzeste ulei de masline intr-o oala mare si prajeste rasolurile. Adauga pasta de ghimbir si usturoi, semintele zdrobite de coriandru si curcuma, apoi pasta de ceapa, condimentele si apa. Asezoneaza cu sare si piper si lasa la fiert 90 de minute dupa ce da in clocot. Asezoneaza dupa gust.
10g de seminte de chimion
6 ardei rosii uscati
5g de boabe de piper negru
5 seminte de nucsoara
1 bat de scortisoara
5g de seminte de mustar
90ml otet de vin alb
5g de zahar
2 cepe, taiate
ulei de masline pentru prajire
30g ghimbir proaspat, curatat
10 catei de usturoi
6 rasoluri de miel
15g de seminte de coriandru zdrobite
5g de curcuma
250ml de apa
sare de mare si piper negru
1 manunchi de frunze de menta, taiate marunt
1 manunchi de coriandru proaspat, taiat marunt
Adaugă comentariu