1. Spală vânăta, pune-o în apă clocotită şi las-o să fiarbă 10 minute. Scoate-o şi las-o să se răcorească, apoi cojeşte-o şi tai-o cubuleţe (de vreo 2 cm).
2. Trage ciupercile la tigaie într-o lingură cu ulei încins. Când s-au rumenit, dă-le deoparte. Separat, amestecă pesmetul cu parmezanul.
3. Unge cu unt o tavă de ceramică apoi pune un strat de cubuleţe de vinete, 2-3 cubuleţe de unt, sare şi piper, apoi un strat din ardeii tăiaţi fâşii, un strat din ciupercile rumenite, pasta de roşii, din nou cubuleţe de vinete şi, în fine, strat groscior din pesmetul amestecat cu parmezan
4. Mai pune câteva cubuleţe de unt, apoi dă la cuptor, la foc protrivit, cam 30 de minute. Serveşte cu busuioc verde deasupra.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Truc. Pesmetul cel mai bun este cel pe care ţi-l prepari singură. Pune felii de pâine mai veche în tava cuptorului şi lasă, la foc potrivit, până se rumenesc. Scoate-le din cuptor şi lasă la loc aerisit să se răcească/usuce bine. Pune-le într-un şervet curat şi cu ciocanul de bătut carnea sfărâmi uşor feliile de pâine prăjită. Vei obţine un pesmet mai mare, dar foarte bun pentru gratinuri şi şniţele.
1 vânătă mare
100 g pesmet din pâine prăjită (poate fi mai măricel)
100 g parmesan ras
60 g unt
250 g ciuperci proaspete
1 lingură cu ulei
100 g pastă de roşii
2 ardei graşi
busuioc
1 linguriţă cu sare
1/2 linguriţă cu piper negru măcinat
Adaugă comentariu