1. Taiati usturoiul marunt, puneti-l pe un tocator alaturi de ardeiul iute, presarati sarea si tocati cu un cutit. Amestecati cu sosul de peste, cu sosul de soia si cu zaharul; puneti deoparte.
2. Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie inalta la foc moderat. Adaugati vinetele si amestecati in timp ce prajiti pentru 1 minut sau 2, pana cand se fragezesc, fara sa se rupa. In timp ce prajiti, puteti adauga si apa, daca e
necesar. Scoateti vinetele si lasati-le deoparte.
3. Stergeti tigaia cu un prosop de bucatarie si incalziti 1 lingura de ulei la foc moderat spre puternic. Caliti usturoiul si ardeiul iute pentru 1 minut, apoi adaugati
fasolea pastai, ciupercile si vinetele. Prajiti si amestecati pentru inca 3-5 minute, pana cand incep sa se rumeneasca, dar isi pastreaza fragezimea. Adaugati mixtura
de sosuri si mai gatiti pentru 1 minut.
4. Serviti imediat cu orez burn si busuioc din belsug.
5 catei de usturoi
1 ardei iute, desamantat si taiat marunt
sare grunjoasa
1 1/2 lingura sos de peste
1 1/2 sos de soia
1 lingura zahar brun
2 linguri ulei
2 vinete taiate, decojite si taiate cubulete
140g fasole verde, taiata
125g ciuperci
Pentru servire:
o mana de busuioc proaspat
orez brun
Adaugă comentariu