Home » Mâncăruri » Vinete cu lamaie si usturoi
Mâncăruri Vegetarian & vegan

Vinete cu lamaie si usturoi

  1. Preîncăzliți cuptorul la 200 de grade.
  2. Tăiați vinetele pe lungime și crestați-le. 
  3. Așezați bucățile de vinete într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. 
  4. Zdrobiți usturoiul și amestecați-l cu sucul de lămâie și 2 linguri de ulei de măsline.
  5. Stropiți cu restul de ulei vinetele din tavă.
  6. Condimentați cu sare și piper. 
  7. Coaceți vinetele pentru 20 de minute în cuptor.
  8. Adăugați sosul de lămâie și usturoi.
  9. Coceți pentru încă 25 de minute. 
  10. Dacă vinetele au fost mai mari, lăsați-le 10 minute în plus, până când devin aurii. 

 Credit Foto: Thinkstock/ getty images

Poza principala

vinete_usturoi_lamaie.jpg

  • 2 vinete mărime medie
  • 6 linguri ulei măsline
  • sare 
  • piper
  • sucul de la 1 lămâie
  • 6 căței usturoi, tocați
Vinete aromate, suculente și perfecte pentru un meniu vegetarian.
Numar de portii
2-4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE