- Preîncăzliți cuptorul la 200 de grade.
- Tăiați vinetele pe lungime și crestați-le.
- Așezați bucățile de vinete într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Zdrobiți usturoiul și amestecați-l cu sucul de lămâie și 2 linguri de ulei de măsline.
- Stropiți cu restul de ulei vinetele din tavă.
- Condimentați cu sare și piper.
- Coaceți vinetele pentru 20 de minute în cuptor.
- Adăugați sosul de lămâie și usturoi.
- Coceți pentru încă 25 de minute.
- Dacă vinetele au fost mai mari, lăsați-le 10 minute în plus, până când devin aurii.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 2 vinete mărime medie
- 6 linguri ulei măsline
- sare
- piper
- sucul de la 1 lămâie
- 6 căței usturoi, tocați
Vinete aromate, suculente și perfecte pentru un meniu vegetarian.
Numar de portii
2-4
Facebook Comments
Adaugă comentariu