Mâncăruri Vegetarian & vegan

Vinete cu mozzarella si rosii

Text
Vinete cu mozzarella si rosii
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
vinete_cu_mozzarella_si_rosii_mg_0883_.jpg

Ingrediente

2 vinete mijlocii
500 g roșii
200 g brânză mozzarella
1 ceapă
2 linguri bulion
2-3 căței de usturoi
50 ml ulei de măsline
oregano, busuioc, cimbru, piper
sare
200 ml supă de legume
1 legătură verdeață

Mod de preparare

Speli vinetele și le tai în felii subțiri, pe lungime. Le presari cu sare și le lași să se scurgă, timp de 10 minute.
Cureți și tai mărunt ceapa și usturoiul. Într-o tigaie cu 25 ml ulei, călești puțin ceapa, apoi adaugi usturoiul și stingi cu bulionul dizolvat în supa caldă. Adaugi condimente și puțină sare și lași sosul să scadă la foc mic.
Opărești roșiile, apoi le decojești și le tai în felii. Cu uleiul rămas, ungi un vas termorezistent. Ștergi feliile de vinete cu un prosop de hârtie, îndepărtând astfel zeama amară.
Pe fiecare felie de vânătă așezi o felie de mozzarella și câteva felii de roșie, apoi acoperi cu o altă felie de vânătă și le prinzi cu scobitori. Le așezi în vasul termorezistent și le stropești cu sosul pregătit anterior.
Coci vinetele în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 10-15 minute. Când le scoți din cuptor, presari verdeață tăiată mărunt și le oferi imediat spre consum. Le poți servi cu garnitură de orez sau cu tăiței fierți.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE