
Ingrediente
2 vinete mijlocii
500 g roșii
200 g brânză mozzarella
1 ceapă
2 linguri bulion
2-3 căței de usturoi
50 ml ulei de măsline
oregano, busuioc, cimbru, piper
sare
200 ml supă de legume
1 legătură verdeață
Mod de preparare
Speli vinetele și le tai în felii subțiri, pe lungime. Le presari cu sare și le lași să se scurgă, timp de 10 minute.
Cureți și tai mărunt ceapa și usturoiul. Într-o tigaie cu 25 ml ulei, călești puțin ceapa, apoi adaugi usturoiul și stingi cu bulionul dizolvat în supa caldă. Adaugi condimente și puțină sare și lași sosul să scadă la foc mic.
Opărești roșiile, apoi le decojești și le tai în felii. Cu uleiul rămas, ungi un vas termorezistent. Ștergi feliile de vinete cu un prosop de hârtie, îndepărtând astfel zeama amară.
Pe fiecare felie de vânătă așezi o felie de mozzarella și câteva felii de roșie, apoi acoperi cu o altă felie de vânătă și le prinzi cu scobitori. Le așezi în vasul termorezistent și le stropești cu sosul pregătit anterior.
Coci vinetele în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 10-15 minute. Când le scoți din cuptor, presari verdeață tăiată mărunt și le oferi imediat spre consum. Le poți servi cu garnitură de orez sau cu tăiței fierți.
Adaugă comentariu