1.Taie vânăta bastonașe, presară sare deasupra și lasă-le la scurs. Pentru sos, pune la încălzit într-o tigaie înaltă 2-3 linguri cu ulei de măsline împreună cu o linguriță cu unt. Călește apoi ceapa și usturoiul tocate mărunt, dar fără să le arzi. Adaugă roșiile toate mărunt, pasta de tomate și lasă pe foc mic, acoperit, 15-20 de minute.
2.Amestecă făina cu un praf de oregano, sare și piper, separat bate ouăle într-un castronel. Trece bastonașele de vânătă prin făină, apoi prin ouă și la final prin parmezan. Așază-le pe tava tapetată cu hârtie de copt, stropește-le cu puțin ulei și dă la cuptorul preîncălzit pentru maxim 30 de minute, la foc potrivit. Întoarce vinetele la jumătatea timpului de coacere.
3.Servește vinetele cu parmezan cu sos de roșii imediat.
1 vânătă
2 ouă
60 g făină
100 g parmezan
Oregano
Sare
Piper
Ulei
Pentru sos
6-8 roșii
2-3 căței de usturoi
1 ceapă mică (sau 1 fir de praz)
1 lingură cu pastă de tomate
Ulei de măsline
Unt
Adaugă comentariu