Vinete cu parmezan

  1. Îndepărtați cozile vinetelor și tăiați-le felii de 1 cm grosime.
  2. Lăsați-le deoparte și încingeți o tigaie tip grill.
  3. Adăugați 2-3 linguri cu ulei de măsline în tigaie, căliți ceapa, usturoiul și oregano pentru aproximativ 10 minute, având grijă să nu se ardă.
  4. Adăugați roșiile în tigaie, acoperiți cu un capac și lăsați să clocotească pentru 10-15 minute.
  5. Coaceți vinetele pe grătar pe rând și pe fiecare parte până când sunt gătite complet.
  6. Folosind un vas de lut, adăugați în el un strat de sos de roșii, un strat de parmezan și unul de vinete.
  7. Repetați operațiunea până la epuizarea ingredientelor și finalizând cu parmezan.
  8. Presărați pesmetul și feliile de mozzarella.
  9. Coaceți în cuptor pentru 30-40 de minute la 180 de grade, până când obțineți o textură crocantă.
  10. Serviți preparatul atât cald cât și la temperatura camerei cu busuioc tocat.

  Credit Foto: Fotolia/RoJo Images

Poza principala

vinete_cu_parmezan.jpg

  • 3 vinete 
  • ulei de măsline
  • 1 cățel usturoi, feliat subțire
  • 2 X 400 g conserve roșii
  • 1 linguriță oregano
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 mână busuioc proaspăt
  • 100 g parmezan ras
  • 2 mâini pesmet
  • 150 mozzarella 
Bunătăți cu vinete direct din cuptor.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE