- Îndepărtați cozile vinetelor și tăiați-le felii de 1 cm grosime.
- Lăsați-le deoparte și încingeți o tigaie tip grill.
- Adăugați 2-3 linguri cu ulei de măsline în tigaie, căliți ceapa, usturoiul și oregano pentru aproximativ 10 minute, având grijă să nu se ardă.
- Adăugați roșiile în tigaie, acoperiți cu un capac și lăsați să clocotească pentru 10-15 minute.
- Coaceți vinetele pe grătar pe rând și pe fiecare parte până când sunt gătite complet.
- Folosind un vas de lut, adăugați în el un strat de sos de roșii, un strat de parmezan și unul de vinete.
- Repetați operațiunea până la epuizarea ingredientelor și finalizând cu parmezan.
- Presărați pesmetul și feliile de mozzarella.
- Coaceți în cuptor pentru 30-40 de minute la 180 de grade, până când obțineți o textură crocantă.
- Serviți preparatul atât cald cât și la temperatura camerei cu busuioc tocat.
Credit Foto: Fotolia/RoJo Images
Poza principala
- 3 vinete
- ulei de măsline
- 1 cățel usturoi, feliat subțire
- 2 X 400 g conserve roșii
- 1 linguriță oregano
- sare
- piper măcinat
- 1 mână busuioc proaspăt
- 100 g parmezan ras
- 2 mâini pesmet
- 150 mozzarella
Bunătăți cu vinete direct din cuptor.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu