Simte-te exact ca într-o vacanță în Italia!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 20 de porții (servite ca fel principal)
Ingrediente:
- 1 kg vinete, tăiate rondele
- 100 ml ulei măsline
- 5 lingurițe oțet din vin roșu
- 1 linguriță zahăr
- 4 căței usturoi, feliați
- 1 legătură dementă și una de pătrunjel, fin tocate
Modalitate de preparare:
- Ungeți fiecare rondea cu ulei de măsline.
- Coceți pe un grătar sau într-o tigaie antiaderentă, până când devin aurii.
- Așezați vinetele gătite pe un platou.
- Se încălzește oțetul de vin roșu cu zahăr într-o tigaie mică până când s-a dizolvat, apoi se varsă peste feliile de vinete.
- Se încălzește uleiul rămas într-o tigaie, se adaugă usturoiul și se prăjește ușor, apoi se toarnă usturoiul si uleiul intr-un castron mic.
- Chiar inainte de servire, împrăștie amestecul de usturoi cu ulei împreună cu verdeața tocată peste vinete.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu