1. Spală vinetele. Coace vinetele la cuptorul încins în prealabil (la 220° C), timp de 45 minute. Închide focul şi lasă vinetele să se răcorească.
2. Taie vinetele jumătăţi. Scoate miezul cu ajutorul unei linguri de lemn. Pune miezul de vânătă într-un bol.
3. Încorporează miezul de usturoi tocat fin. Adaugă o linguriţă de ulei de măsline şi amestecă. Sărează, piperează. Dă la rece.
4. Opăreşte roşiile. Decojeşte-le, scoate sâmburii şi toacă miezul.
5. Aşază din pasta de vânătă în pahare. Adaugă un alt rând de feta, apoi un rând de roşii, pune din nou un rând de vânătă şi decorează cu rondele de dovlecel şi arpagic. Stropeşte cu ulei de măsline. Presară sare de mare. Serveşte cu parmezan!
credit foto: Photoland/Profimedia
Salata de zmeura, mango si branza Stilton
Bulină: Vinetele sunt legume ideale în dietă. Probabil şi datorită lor, mâncarea mediteraneeană este printre cele mai sănătoase din lume – le găseşti într-o sumedenie de feluri, de la imamul turcesc până la tocăniţa franţuzească ratatouille.
2 vinete medii
4 căţei de usturoi
2 – 3 roşii cărnoase
200 g feta tăiată în cuburi
1 dovlecel sotat şi tăiat rondele fine
arpagic tocat
sare de mare
parmezan
ulei de măsline
Sare, piper
Adaugă comentariu