1. Spală vinetele, taie-le în felii, presară deasupra un praf de sare și lasă-le să se scurgă bine. Prăjește-le apoi în ulei încins și scoate-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
2. Separat, taie ceapa julien și călește-o în ulei împreună cu usturoiul feliat. Adaugă roșiile opărite, decojite și tăiate mărunt. Lasă să fiarbă 10 minute, după care condimentează cu sare, zahăr, piper, busuioc și cimbru.
3. Unge un vas termorezistent cu ulei. Pune în straturi de felii de vinete, sos de roșii și parmezan ras. Repetă operația până când termini ingredientele.
4. Așază deasupra rondele de mozzarella și lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30 de minute.
credit foto: Photoland/Profimedia
3 vinete
150 g parmezan ras
120 g mozzarella
300 g roșii
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 linguriță de zahăr
1 lingură cu busuioc
1 linguriță cu cimbru
2 linguri cu ulei de măsline
sare
piper
Adaugă comentariu