Vinete la cuptor

1. Spală vinetele și taie-le în două, pe lungime. Scobește-le ușor, dar lasă un strat fin de pulpă și păstrează miezul. Pune vinetele pe grătarul din cuptorul încins și coace-le până se înmoaie ușor (pentru a nu se murdări cuptorul, pune o tavă sub grătar).

2. Călește ceapa tocată în puțin ulei încins, adaugă carnea și lasă să scadă zeama pe care o lasă aceasta. Adaugă apoi miezul de vânătă și două roșii tocate mărunt.

3. Amestecă ușor și lasă să se evapore lichidul. Pune și oul, pătrunjelul verde tocat mărunt și mai ține pe foc 3-4 minute. Sărează și pipărează la final.

4. Umple vinetele cu această compoziție, pune deasupra felii de roșii și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptor 15 minute. Servește vinetele cu frunze de busuioc deasupra.

 

Vinete la cuptor cu parmezan și mozzarella

Poza principala

vinete_mici.jpg

3 vinete

500 g carne tocată de vită

1 ceapă potrivită

4 roșii

1 ou

pătrunjel verde

busuioc

sare

piper

ulei

 

 

Vinete mediteraneene

Gust fabulos, prezentare pe măsură, vinetele la cuptor sunt un prânz de nota 10!
Numar de portii
3
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE