1. Spală vinetele și taie-le în două, pe lungime. Scobește-le ușor, dar lasă un strat fin de pulpă și păstrează miezul. Pune vinetele pe grătarul din cuptorul încins și coace-le până se înmoaie ușor (pentru a nu se murdări cuptorul, pune o tavă sub grătar).
2. Călește ceapa tocată în puțin ulei încins, adaugă carnea și lasă să scadă zeama pe care o lasă aceasta. Adaugă apoi miezul de vânătă și două roșii tocate mărunt.
3. Amestecă ușor și lasă să se evapore lichidul. Pune și oul, pătrunjelul verde tocat mărunt și mai ține pe foc 3-4 minute. Sărează și pipărează la final.
4. Umple vinetele cu această compoziție, pune deasupra felii de roșii și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptor 15 minute. Servește vinetele cu frunze de busuioc deasupra.
Adaugă comentariu