Home » Vegetarian & vegan » Vinete la grătar cu sos de iaurt și mentă
Vegetarian & vegan

Vinete la grătar cu sos de iaurt și mentă

vinete la gratar

Aceste vinete la grătar pot fi consumate atât pe cont propriu, cât și ca garnitură pentru carne. Dacă nu consumi lactate, poți folosi un iaurt vegetal pentru dressing.

Vinetele conțin numeroase beneficii pentru sănătate. Sunt ideale și pentru persoanele care vor să slăbească, având un conținut scăzut de calorii; în plus, nu conțin nici grăsimi. În schimb, au un conținut ridicat de fibre.

Mai conțin și calciu, fier, magneziu, potasiu și alte minerale, dar și vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6 și C. Se mai pot lăuda și cu fitonutrienți importanți: beta caroten și luteină.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente

  • 4 vinete mici
  • 2 lingurițe ulei măsline
  • 150 g iaurt natural
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 mână frune de mentă, fin tocate

Modalitate de preparare

Se spală vinetele, apoi se taie în felii subțiri. Se stropesc cu ulei de măsline, puțină sare și piper, apoi se amestecă într-un bol.

Se încălzește o tigaie tip grill  și se prăjesc feliile de vinete pe ambele părți până se înmoaie.

Se lasă să se răcească ușor pe o farfurie de servire.

Între timp, se amestecă iaurtul cu sucul de lămâie, usturoiul zdrobit și menta tocată într-un bol.

Asezonați amestecul după gust.

Stropiți vinetele cu dressing de iaurt și serviți la temperatura camerei.

Poftă bună!

 

Încearcă și: Conserve de toamnă: Dovlecei și vinete marinate

 

Sursă foto: 123RF

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE