Aceste vinete la grătar pot fi consumate atât pe cont propriu, cât și ca garnitură pentru carne. Dacă nu consumi lactate, poți folosi un iaurt vegetal pentru dressing.
Vinetele conțin numeroase beneficii pentru sănătate. Sunt ideale și pentru persoanele care vor să slăbească, având un conținut scăzut de calorii; în plus, nu conțin nici grăsimi. În schimb, au un conținut ridicat de fibre.
Mai conțin și calciu, fier, magneziu, potasiu și alte minerale, dar și vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6 și C. Se mai pot lăuda și cu fitonutrienți importanți: beta caroten și luteină.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente
- 4 vinete mici
- 2 lingurițe ulei măsline
- 150 g iaurt natural
- sucul de la 1/2 lămâie
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 mână frune de mentă, fin tocate
Modalitate de preparare
Se spală vinetele, apoi se taie în felii subțiri. Se stropesc cu ulei de măsline, puțină sare și piper, apoi se amestecă într-un bol.
Se încălzește o tigaie tip grill și se prăjesc feliile de vinete pe ambele părți până se înmoaie.
Se lasă să se răcească ușor pe o farfurie de servire.
Între timp, se amestecă iaurtul cu sucul de lămâie, usturoiul zdrobit și menta tocată într-un bol.
Asezonați amestecul după gust.
Stropiți vinetele cu dressing de iaurt și serviți la temperatura camerei.
Poftă bună!
Încearcă și: Conserve de toamnă: Dovlecei și vinete marinate
Sursă foto: 123RF
Adaugă comentariu