1. Spala vinetele și curata-le de coaja, apoi taie-le în felii pe lungime. Da-le cu sare și lasa-le într-o strecuratoare, la scurs, cel putin o ora.
2. Pune la fiert într-o oala ingredientele pentru marinata și lasa-le sa dea într-un clocot. Dupa ce vinetele s-au scurs, prajește-le pe rând în ulei încins (nu prea tare). Scoate-le pe un șervet de hârtie care sa absoarba excesul de ulei.
3. Așaza pe fundul borcanelor, spalate și uscate, câte 2-3 crengute de marar, apoi, pe verticala, feliile de vânata prajite, intercalând crengute de marar (câte doua legaturi la fiecare borcan) și 5-6 catei de usturoi de borcan.
4. Toarna marinata fierbinte. Așaza deasupra marar și sigileaza borcanele. Lasa-le sa se raceasca și da-le la camara.
2 kg vinete
4 legaturi de marar
1 capațâna de usturoi
ulei
sare
Pentru marinata:
120 ml otet de 9 grade
600 ml apa
2 lingurite cu sare rase
1 lingurița cu zahar
Adaugă comentariu