Meniu vegetarian, cu impact oriental!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4-6
Vinete cu năut
Ingrediente:
- 2 vinete
- 2-3 linguri ulei măsline
- 400 g năut la conservă, scurs și clătit
- 1 buchet mic de coriandru, tocat
- 1 ceapă roșie, fin tocată (opțional)
Pentru dressing:
- 1 linguriță amestec paprika afumată și chimen
- 1 linguriță miere albine
- sucul de la 1 lămâie
- 4 lingurițe ulei măsline
Modalitate de preparare:
- Feliați vinetele și așezați-le pe o tigaie tip grill sau chiar un grătar.
- Stropiți cu ulei de măsline, sare și piper și frigeți până când devin maronii.
- Întoarceți-le, stropiți din nou cu ulei, sare și piper și gătiți pentru încă 7 minute.
- Scoateți vinetele și tăiați-le în sferturi.
- Scurgeți năutul și clătiți-l, apoi amestecați-l cu vinetele, coriandru și ceapa roșie fin tocată.
- Într-un borcan combinați toate ingredientele pentru dressing, agitați bine și turnați amestecul peste bolul cu năut și vinete.
- Serviți împreună cu orez sau ca atare.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu