Home » Vinete picante

Vinete picante

1.Taie vănăta felii, presară sare deasupra și pune totul într-o sită, la scurs, pentru cel puțin 20 de minute.

2.Între timp, hidratează legumele cu 2-3 linguri cu apă, apoi pune-le pe foc pentru câteva minute, cât să se înmoaie aldente.

3.Dă deoparte și adaugă restul ingredientelor pentru sos. Amestecă.

4.Rumenește vinetele pe un grătar încins uns cuulei. Apoi pune-le în sos. La final, presară deasupra verdeața. Serverlete vinetele picante calde sau la temperatura camerei.

credit foto: Guliver/Thinckstock

 

Salată grecească de vinete

Poza principala

vinete_picante_503203815_mica.jpg

1 vânătă potrivită

1-2 lingurițe cu sare

1-2 linguri cu ulei de măsline

1 lingură cu pătrunjel tocat

1 lingură cu mentă tocată

 

pentru sos:

2 linguri cu ulei de măsline

2 lingurițe cu oțet de vin roșu

2 lingurițe cu zeamă de lămâie

1 linguriță cu usturoi ras fin

1 linguriță cu fulgi de chili

2-3 linguri cu legume deshidratate

 

Salată de vinete marinate

Inspirată din bucătăria marocană, rețeta de vinete picante este grozavă de servit în zilele de post.
Numar de portii
2-3
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.