1.Taie vănăta felii, presară sare deasupra și pune totul într-o sită, la scurs, pentru cel puțin 20 de minute.
2.Între timp, hidratează legumele cu 2-3 linguri cu apă, apoi pune-le pe foc pentru câteva minute, cât să se înmoaie aldente.
3.Dă deoparte și adaugă restul ingredientelor pentru sos. Amestecă.
4.Rumenește vinetele pe un grătar încins uns cuulei. Apoi pune-le în sos. La final, presară deasupra verdeața. Serverlete vinetele picante calde sau la temperatura camerei.
credit foto: Guliver/Thinckstock
1 vânătă potrivită
1-2 lingurițe cu sare
1-2 linguri cu ulei de măsline
1 lingură cu pătrunjel tocat
1 lingură cu mentă tocată
pentru sos:
2 linguri cu ulei de măsline
2 lingurițe cu oțet de vin roșu
2 lingurițe cu zeamă de lămâie
1 linguriță cu usturoi ras fin
1 linguriță cu fulgi de chili
2-3 linguri cu legume deshidratate
Adaugă comentariu