Foto
123RF
Dacă îți place tempura, aceasta este o rețetă de care te vei îndrăgosti.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Poții: 4
Ingrediente:
- 1 ou
- 1 linguriță 5 condimente
- sare
- 2 vinete mari
- 2 cepe verzi
- 3 cm rădăcină ghimbir proaspăt
- 2 lingurițe pastă de fasole
- 2 linguri sos de soia
- 1 linguriță oțet de orez
- 500 ml ulei pentru prăjit
Modalitate de preparare:
- Amestecați oul împreună cu făina și condimentul 5 spices.
- Adăugați un praf de sare și 3-4 linguri de apă.
- Amestecați până obțineți un aluat vâscos.
- Spălați vinetele, uscați-le, curățați-le și decojiți-le.
- Tăiați-le în cuburi a câte 2 cm.
- Spălați cepele verzi și tocați-le mărunt. Curățați ghimbirul și tocați-l la fel de mărunt.
- Încingeți uleiul într-o tigaie de tip wok.
- Treceți vinetele prin aluat și prăjiți-le aproximativ 5 minute până prind o culoare aurie.
- Scoateți vinetele din tigaie pe un prosop absorbant și păstrați-le calde.
- Aruncați o parte din ulei și prăjiți ghimbirul și ceapa verde pentru aproximativ 30 de secunde.
- Adăugați pasta de fasole, sosul de soia, oțetul și 80 ml apă.
- Aduceți compoziția în punctul de fierbere.
- Turnați sosul obținut peste vinete și serviți.
Facebook Comments
Adaugă comentariu