Home » Vegetarian & vegan » Vinete prajite
Vegetarian & vegan

Vinete prajite

Foto
123RF
Dacă îți place tempura, aceasta este o rețetă de care te vei îndrăgosti.
vinete_prajite-1.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Poții: 4

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 1 linguriță 5 condimente
  • sare
  • 2 vinete mari
  • 2 cepe verzi
  • 3 cm rădăcină ghimbir proaspăt
  • 2 lingurițe pastă de fasole
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 linguriță oțet de orez
  • 500 ml ulei pentru prăjit

Modalitate de preparare:

  1. Amestecați oul împreună cu făina și condimentul 5 spices.
  2. Adăugați un praf de sare și 3-4 linguri de apă.
  3. Amestecați până obțineți un aluat vâscos.
  4. Spălați vinetele, uscați-le, curățați-le și decojiți-le.
  5. Tăiați-le în cuburi a câte 2 cm.
  6. Spălați cepele verzi și tocați-le mărunt. Curățați ghimbirul și tocați-l la fel de mărunt.
  7. Încingeți uleiul într-o tigaie de tip wok.
  8. Treceți vinetele prin aluat și prăjiți-le aproximativ 5 minute până prind o culoare aurie.
  9. Scoateți vinetele din tigaie pe un prosop absorbant și păstrați-le calde.
  10. Aruncați o parte din ulei și prăjiți ghimbirul și ceapa verde pentru aproximativ 30 de secunde.
  11. Adăugați pasta de fasole, sosul de soia, oțetul și 80 ml apă.
  12. Aduceți compoziția în punctul de fierbere.
  13. Turnați sosul obținut peste vinete și serviți.
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE