1. Taie pe lungime vinetele și scobeste-le ușor cu ajutorul unei lingurițe. Păstrează miezul. Sotează ceapa tocată în două linguri cu ulei încins. Când a căpătat o culoare translucidă, pune miezul de vânătă și după 2-3 minute adaugă carnea tocată. Ține pe foc până capătă o culoare arămie, pofticioasă.
2. Adaugă roșiile, usturoiul și pătrunjelul tocate mărunt, sare și piper după gust. Redu flacăra, acoperă și lasă pe foc 20-25 de minute ori până sosul s-a evaporat. Dă deoparte.
3. Pentru sos, topește untul într-o tigaie adâncă. Adaugă făina și amestecă cu o lingură de lemn. Toarnă treptat laptele și ține pe foc până se îngroașă puțin.
4. Dă deoparte, potrivește gustul de sare și piper, adaugă un praf de nucșoară. După câteva minute, când s-a mai răcorit, încorporează gălbenușul.
5. Sotează corăbioarele de vinete în uleiul rămas. Umple-le cu sosul gros de carne de vită și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
6. Pune deasupra sos bechamel și brânză rasă. Dă la cuptor 60 de minute.
Retete De vara
6 vinete
300 g carne tocată de vita
2 căței de usturoi
1 ceapă
1 legătură de pătrunjel verde
4-5 roșii
5-6 linguri cu ulei de măsline
110 g parmezan/pecorino/kefalotyri
sare
piper
Pentru sosul bechamel:
2 linguri cu făină
2 linguri cu unt
250 ml lapte
1 gălbenuș
sare
piper
nucșoară
Adaugă comentariu