
Un tratament cu vin medicinal n-o sa fie nici pe departe la fel de placut de urmat precum unul cu vin rosu pur, dar merita sa-l incerci pentru ca efectele benefice ale acestuia apar mai curand! Vinurile de mai jos le vei prepara chiar tu, din diverse parti ale plantelor verzi sau uscate, in functie de afectiunea pe care doresti s-o tratezi.
Reteta standard
Pune 100 g de planta la macerat intr-un litru de vin timp de zece zile, apoi filtreaza. Daca folosesti radacinile plantei sau fructe tari, trebuie sa adaugi 200 ml de alcool inainte de a pune amestecul la macerat. Se administreaza pana la sase linguri pe zi din vinul simplu sau trei linguri din vinul cu alcool adaugat.
Vin de anason
Se prepara din seminte de anason si este recomandat indeosebi pentru calmarea arsurilor stomacale. Inlatura balonarea si te ajuta sa te recuperezi mai repede dupa raceala.
Vin de ienupar
Are efect diuretic, fiind recomandat bolnavilor de guta, reumatism sau celor care sufera de retentie de apa in tesuturi.
Antricot de vițel în sos de vin și portocală
Vin de ceapa
Acest soi le vine de hac viermilor intestinali, dar este util si in caz de astenie sau tulburari renale.
Vin de cicoare
In caz de cefalee, vinul se prepara din florile de cicoare. Daca suferi de migrene, foloseste ca ingredient radacinile plantei, pentru un efect mai puternic.
Vin din frunze de nuc
Acesta este indicat mai ales femeilor cu un ciclu menstrual neregulat, dar te poti bucura de efectele lui benefice si in caz de anorexie.
Vin de hrean
Preparat din radacini de hrean, este folositor suferinzilor de astm, dar si pentru reglarea activitatii cardiace si tratarea anemiei. In plus, este un tonic sexual de exceptie!
Vin de usturoi
Se prepara din usturoi crud si pisat si vin alb. Este recomandat, inainte de toate, pentru intarirea imunitatii, fiind un antimicrobian puternic.
Adaugă comentariu