1. Spală vișinele și pune-le pe un grătar să se usuce puțin.
2. Așază fructele și zahărul în straturi într-o sticlă (damigeană) cu gura largă, de culoare închisă.
3. Leagă deasupra cu un tifon și lasă la macerat vreo 10 zile, până când zahărul s-a topit. Din când în când, agită bine sticla.
4. Adaugă apoi alcoolul și sigilează sticla cu un dop de plută (evită plasticul). Uită de vişinata de casă obţinută vreme de 3 luni, când o poți servi la ceas de răcoare împreună cu cei dragi.
5. Iar din vișinele rămase pe fundul damigeanei de vişinată de casă poți prepara cele mai bune bomboane. Vezi rețeta mai jos.
Poza principala
Galerie foto
Vişinata de casă este o veche băutură românească, mai bună şi cu siguranţă mai sănătoasă decât multe dintre lichiorurile de pe piaţă.
Facebook Comments
Adaugă comentariu