Carpaccio este un fel de mâncare crudă, tăiată foarte fin și servită ca aperitiv. Se folosește de obicei carne de vită, miel, somon sau ton și este un preparat inventat în 1950 în Veneția.
Cel care a inventat Carpaccio este Giuseppe Cipriani, fondatorul unui bar. El a pregătit această mâncare pentru contesa Amalia Nani Mocenigo, când medicii îi recomandaseră acesteia să consume carne crudă. Numele vine de la Vittore Carpaccio, un pictor cunoscut pentru tonurile de roșu și alb din operele sale.
Astăzi te vom învăța cum să prepari acasă cel mai delicios Carpaccio de vită.
Ingrediente (4 porții)
- 450g mușchi de vită
- 2 lingurițe muștar
- 5 linguri ulei de măsline
- sare și piper
- sucul de la o jumătate de lămâie
- frunze de muștar, lăptucă sau păpădie pentru servit
Mod de preparare
Puneți la congelator 450g de mușchi de vită. Când este pe jumătate înghețată, scoateți carnea și tăiați-o felii subțiri.
Puneți câte 4 felii între 2 hârtii de copt și bateți-le cu ciocanul pentru șnițele până devin subțiri, apoi puneți-le pe o farfurie.
Serviți cu grisine calde.
Poftă bună!
Încearcă și: Coaste de berbecuț la cuptor
Sursă foto: iStock, eCuisine
Adaugă comentariu