Preparat chinezesc în fața căruia nu te poți abține. Explozie de arome, gust și culoare.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 2
Ingrediente:
- 400 g carne de vită, feliată subțire
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri zahăr brun
- 1 lingură sos ardei iute
- 1 lingură oțet din vin de orez
- 2 lingurițe ulei vegetal
- 1 bucată ghimbir cât dimensiunea degetului mare
- 4 fire ceapă verde
- 200 g ananas
- 1 pumn coriandru
- orez sau legume verzi pentru a servi
Modalitate de preparare:
- Amestecați carnea cu sosul de soia, zahărul, sosul de ardei iute și oțetul.
- Lăsați amestecul pentru 10 minute deoparte.
- Încălziți într-un wok 1 linguriță de ulei.
- Adăugați amestecul de carne și ghimbirul feliuat subțire.
- Mențineți pe foc până când ghimbirul devine auriu.
- Adăugați ceapa verde și ananasul.
- Amestecați la foc iute timp de 1 minut.
- Amestecați până când sosul devine gros.
- Presărați frunze de coriandru la final și serviți cu orez fiert sau legume verzi.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu