1. Taie carnea fâşii subţiri şi pune-o în tigaia de teflon încinsă, fără ulei. Taie dovleceii bine spălaţi în cuburi şi 2-3 măsline bucăţele mici.
2. Când carnea şi-a schimbat culoarea, adaugă dovleceii tăiaţi, roşiile şi măslinele tocate. Lasă la foc iute până când se înmoaie puţin dovleceii, apoi adaugă măslinele.
3. Amestecă din nou, tot la foc iute, adaugă sos de soia după gust şi, dacă mai e nevoie, un praf de sare. Serveşte fierbinte, cu boia iute deasupra şi o frunzuliţă, două aromate, de care-ţi place: lămâiţă, busuioc, salvie etc.
Sugestie: cu carnea de vită mai poţi păţi accidente, în sensul că rămâne tare ca piatra. Prin urmare, mai bine încearcă fâşii de piept de pui sau curcan sau fâşii de pulpă de porc.
Tocanita de vitel cu dovleac
300 g vrăbioară de vită
2 dovlecei
400 g roşii cherry
200 g măsline kalamata
boia iute de ardei
sos de soia
sare
Adaugă comentariu