Vita cu sos de stridii este unul din cele mai apreciate preparate din bucătăria chinezească.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 2
Ingrediente:
- 500 g carne de vită
- 2 fire praz
- 20 g ghimbir proaspăt tăiat mărunt
- 2 stele anason
- 10 boabe piper sichuan
Pentru sos:
- 120 ml sos de stridii
- 5 lingurițe zahăr
- 2 căței de usturoi tăiați mărunt
- 20 g ghimbir proaspăt
- 5 lingurițe ulei iute cu chilli
- 1/2 linguriță piper măcinat
- 3 lingurițe ulei de susan
- 5 lingurițe vin de orez
- 2 lingurițe oțet de orez
- 1 ceapă
Modalitate de preparare:
- Carnea de vită, prazul, ghimbirul anasonul și boabele de piper se pun într-un vas.
- Se completează cu apă atât cât să se acopere toate ingredientele și se lasă la fiert timp de 1 oră.
- Se scoate carnea.
- Ghimbirul se zdrobește.
- Într-un castron se amestecă sosul de stridii cu zahărul, usturoiul, ghimbirul, uleiul aromatizat cu chilli, piperul de sichuan, uleiul de susan, vinul de orez, oțetul și 5 linguri de apă.
- Prazul se taie foarte subțire, ceapa se taie mărunt, se călesc și se adaugă în sos.
- Carnea de vită se taie felii subțiri, peste care se toarnă sosul și se lasă să se răcească.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu