Inabusa in unt ceapa tocata fin, adauga ficateii taiati marunt si fierbe-i pana se evapora lichidul. Stinge cu vin.
Adauga smantana, amesteca si lasa sa scada. Adauga patrunjelul, sarea si piperul.
Condimenteaza muschiul si rumeneste-l in ulei incins, la foc iute. Scurge-l bine si asaza-l in tava de copt, pe care ai dat-o cu unt si ai acoperit-o cu o foaie de aluat.
Acopera-l cu umplutura din ficat si, ca sa o sustii, cu restul aluatului.
Acopera cu aluat toate spatiile libere de pe suprafata fripturii si unge cu galbenus batut.
Taie felii restul de aluat, unge-le cu galbenus si asaza-le pe rulada. Coace 35 de minute, stinge focul si mai lasa friptura 10 minute in cuptor.
Revista FEMEIA.
1 kg muschi de vita
400 g foitaj
400 g ficatei de pui
2 cepe
2 linguri cu unt
200 ml vin rosu
2 linguri cu smantana
1 lingura cu patrunjel tocat
2 linguri cu ulei
2 galbenusuri
sare, piper
Adaugă comentariu