Desert decadent pentru noaptea dintre ani.
Difiultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 9
Ingrediente:
- 50 g unt topit
- pudră de cacao
- 200 g ciocolată neagră de bună calitate, ruptă în bucăți
- 200 g unt tăiat cuburi
- 4 ouă
- 4 gălbenușuri
- 200 g făină
- sos de caramel/ înghețată sau cremă de vanilie pentru a servi
Modalitate de preparare:
- În primul rând pregătiți formele, ideal de silicon. Ungeți cu unt topit fiecare formă și pudrați cu cacao. Îndepărtați excesul de cacao.
- Introduceți formele la congelator până când preparați compoziția.
- Într-un vas termorezistent se adaugă ciocolata împreună cu untul și se așează deasupra unul alt vas cu apă fierbinte, pentru a le topi pe baie de aburi.
- Amestecați până când sunt complet topite, dați vasul deoparte de pe sursa de căldură și lăsați să se răcească timp de 10 minute.
- Într-un alt bol amestecați ouăle cu gălbenușurile și zahărul până când se îngroasă.
- Adăugați făina cernută și continuați să amestecați.
- Încorporați ciocolata topită în amestecul de ou, în 3 reprize, amestecând bine după fiecare repriză.
- Distribuiți amestecul în formele pregătite, în mod egal și introduceți la rece pentru 20 de minute.
- Încălziți cuptorul la 200 de grade, așezați formele pe o tavă și introduceți pentru 10-12 minute.
- Când sunt gata, lăsați-le 1 minut să se răcorească, apoi mutați fiecare fondant pe o farfurie și serviți cu topping-ul preferat.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu