Pui marinat în iaurt, lămâie și condimente, învelit în tortilla, ideal pentru un garden party.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 4 piepți de pui fără piele
- 200 g iaurt grecesc
- sucul și coaja de la 1 lămâie
- 1 linguriță 5 condimente
- 2 lingurițe ulei măsline
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 25 g nuci de pin, prăjite
- 1 buchet mic pătrunjel, tocat
- 2 roșii, tăiate cuburi
- 1/2 castravete, tăiat cuburi
- 4 tortilla mari
- salată pentru a servi (opțional)
Modalitate de preparare:
- Puneți pieptul de pui pe o foaie de pergament de copt, acoperiți cu o altă foaie de pergament, apoi aplatizați cu un sucitor.
- Se amestecă jumătate din iaurt într-un castron mare cu jumătate din sucul de lamaie, coaja de lămâie, condimentele, ulei de măsline, usturoi și un vârf de cuțit de sare.
- Se amestecă bine, apoi se amestecă carnea de pui, asigurându-vă că este complet acoperit de acest amestec.
- Se acoperă și se lasă timp de 30 minute la marinat.
- Se încălzește o tigaie la foc mare si se călește puiul timp de 5-6 minute pe fiecare parte.
- Se transferă pe un tocător și se feliază.
- Se întinde restul de iaurt peste tortilla și se presară cu nuci de pin, bucăți de pui, pătrunjel, roșii si castraveți.
- Stropiți cu restul de lămâie și rulați.
- Așezați rulourile în tigaie pentru încă 30 de secunde cât să se încălzească.
- Serviți ca atare sau cu salată.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu