Deserturi & băuturi

Yogo-fresh cu zmeura

Text
Yogo-fresh cu zmeura
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
yogo-fresh_cu_zmeura__mg_8070.jpg

Ingrediente – blat

8 ouă
8 linguri apă
16 linguri zahăr
16 linguri făină
1 praf de copt

Ingrediente – cremă

200 ml frișcă
200 ml iaurt
1 plic de gelatină
zeama de la 1/2 lămâie
2 linguri zahăr

Ingrediente – decor

250 g zmeură

Mod de preparare – blat

Bați albușurile cu cele 8 linguri de apă până devin spumă, după care adaugi treptat cele 16 linguri de zahăr și bați bine până ce rezultă o spumă sticloasă și tare. Apoi adaugi gălbenușurile și făina amestecată cu praful de copt și omogenizezi ușor compoziția. Coci blatul într-o tavă îmbrăcată în folie de aluminiu pentru circa 30 de minute.

Mod de preparare – crema

Bați iaurtul bine cu zahărul, apoi îl amesteci cu frișca bătută spumă, adăugând și zeama de la lămâie. Când e rece, tai blatul rondele cu un inel de inox, apoi scobești în mijloc rondelele rezultate. În mijlocul lor pui crema în care ai adăugat (doar când rondelele au fost gata scobite) și gelatina dizolvată (cum scrie pe plic). Așezi deasupra zmeura, pe toată suprafața și apoi o dai la rece. Poți însiropa rondelele cu un sirop în care ai pus diferite arome. Poți pregăti rondelele și cu coacăze sau cu alte fructe de sezon. Este un desert răcoritor, ușor acrișor și în același timp foarte fin.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE