- Dovleceii se curăță de coajă și de semințe.
- Se taie în cubulețe mici, se adaugă sare după gust și se lasă timp de 1 oră într-un vas.
- În acest timp, opăriți roșiile pentru a putea fi decojite.
- Tăiați-le felii subțiri, la fel și ceapa cu ardeiul.
- Căliți ceapa și ardeiul gras în ulei, adăugați restul ingredientelor și lăsați zacusca să fiarbă pentru 20 de minute.
- Cât este caldă, repartizați-o în borcane, sigilați și fierbeți-le la bain marie pentru încă 25 de minute.
- Lăsați borcanele să se răcească la temperatura camerei.
Credit Foto: Thinkstock/getty images
Poza principala
- 4 kg dovlecei
- 1 kg ardei gras
- 2 kg roșii
- 500 g ceapă
- 500 ml ulei
- frunze de țelină
- sare
Pregătește o zacuscă delicioasă pentru diminețile de iarnă.
Numar de portii
4 borcane
Facebook Comments
Adaugă comentariu