Zacusca de dovlecei

  1. Dovleceii se curăță de coajă și de semințe.
  2. Se taie în cubulețe mici, se adaugă sare după gust și se lasă timp de 1 oră într-un vas.
  3. În acest timp, opăriți roșiile pentru a putea fi decojite.
  4. Tăiați-le felii subțiri, la fel și ceapa cu ardeiul.
  5. Căliți ceapa și ardeiul gras în ulei, adăugați restul ingredientelor și lăsați zacusca să fiarbă pentru 20 de minute.
  6. Cât este caldă, repartizați-o în borcane, sigilați și fierbeți-le la bain marie pentru încă 25 de minute.
  7. Lăsați borcanele să se răcească la temperatura camerei. 

  Credit Foto: Thinkstock/getty images

Poza principala

zacusca_de_dovlecei.jpg

  • 4 kg dovlecei
  • 1 kg ardei gras
  • 2 kg roșii
  • 500 g ceapă
  • 500 ml ulei
  • frunze de țelină
  • sare
Pregătește o zacuscă delicioasă pentru diminețile de iarnă.
Numar de portii
4 borcane
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE